5 trucuri care functioneaza!

1. Petele de lichid se scot cu pudra de talc sau faina de malai, petele de ulei trebuie acoperite imediat cu pudra sau malai si lasate peste noapte sa se usuce iar dimineata se curata suprafata cu o perie.

NU CURATA GEANTA DIN PIELE INTOARSA CU APA !!

2. Petele uscate se curata cu otet alb. Petele de apa sau cele de sare lasate in cazul in care te-a prins ploaia se curata cu o carpa curata si otet alb. Repeta pana cand suprafata este curatata complet. Las-o sa se usuce complet apoi improspateaza aspectul pielii folosind o perie rigida.

3. Noroiul se curata cu o perie cu fire mai rezistente, daca petele au ramas foloseste steamer-ul de la fierul de calcat. Nu il aplica direct pe material ci abureste de la distanta zona patata pentru ca pielea intoarsa sa se inmoaie usor, apoi periaza din nou.

4. Petele mici de praf se curata cu o guma de sters sau cu o bucata de scotch aplicata pe aceste pete, cand se va trage va prelua si praful. 

5. Protejeaza pielea intoarsa cu un spray waterproof, o mica doza de spray pe suprafata vizata si efectul waterproof va dura cateva luni. E bine sa periezi suprafata inainte de a o da cu spray. Repeta procedura la 2-3 luni.

 

Daca toate cele mai de sus nu functioneaza, apeleaza la o curatatorie speciala! Exista firme specializate in servicii de ingrijire a materialelor delicate la care poti apela cu incredere