Ne place să călătorim, dar atunci când facem asta cu avionul, trebuie să ne documentăm despre regulile pe care trebuie să le respectăm atunci când vine vorba de bagaj.

Poate că „reguli” e cam mult spus, dar mai jos o să fie prezentate dimensiunile pe care un bagaj de mână trebuie să le aibă, dar în funcție de compania cu care zburăm. 

Toate acestea diferă de la o companie la alta și pentru siguranța bagajului sau a lucrurilor importante pe care dorim să le avem aproape de noi, cel mai bine e să facem acest lucru înainte.

Mai jos găsești 5 companii și dimensiunile pe care bagajul trebuie să le aibă.

 

Bagaj de mână Tarom: bagajul de mână nu trebuie să depășească 55 x 40 x 20 cm (lungime x înălțime x lățime), asta dacă o să călătoriți cu un avion Boeing sau Airbus. Dacă este o aeronavă de tipul ATR42/ATR72 bagajul nu trebuie să depășească 35 x 30 x 20 cm (lungime x înălțime x lățime) și greutatea să nu depășească 10 kg, dar pe lângă mai poți lua la bord o geantă pentru laptop sau o poșetă. Deci, nu trebuie să-ți faci griji pentru geanta ta sau că nu o să poți vizualiza filmul sau serialul preferat. 

 

Bagaj de mână Blue Air: la fel ca la Tarom, bagajul de mână nu trebuie să depășească 55 x 40 x 20 cm (lungime x înălțime x lățime), greutatea să nu depășească 10 kg și în cazul în care faci ceva cumpărături din duty-free le poți lua cu tine în avion, dar dacă ai cu tine aparat foto sau laptop, acestea trebuie să le pui în bagaj.

 

Bagaj de mână Wizz Air: aici diferă dimensiunile față de celelalte două companii despre care am vorbit până acum. Bagajul de mână nu trebuie să depășească 40 x 30 x 20 cm (lungime x înălțime x lățime), greutatea să nu depășească 10 kg dar puteți lua cu voi la bord și o carte să o citiți, o pătură sau dacă sunteți mămică, mâncare pentru cel mic sau un pătuț pliabil. 

 

Bagaj de mână Ryanair: bagajul de mână nu trebuie să depășească  40 x 20 x 25 cm (lungime x înălțime x lățime), greutatea să nu depășească 10 kg dar, dacă mai ai nevoie cumva de un alt bagaj cu tine, trebuie să plătești o taxă de 6 euro. 

 

Bagaj de mână Lufthansa: bagajul de mână nu trebuie să depășească 55 x 40 x 23 (lungime x înălțime x lățime), greutatea să nu depășească 8 Kg și poți lua un laptop sau sau o geantă extra. 

 

În cazul în care cauți ceva modele de genți de voiaj, un click aici și găsești genti atât de mănâ cât și pentru cală.