Fie că vorbim de alegerea rucsacului pentru un copil de clasa I fie că vorbim de alegerea acestuia pentru un adolescent, trebuie să avem în vedere anumite aspecte.

 Moda se schimbă de la an la an, așa că poate rucsacul ales anul trecut nu mai e în ton cu „cerințele” pe care moda le are în acest an. Dar trebuie să ne gândim că pe lângă asta, sănătatea copilului este importantă iar studiile arată că una dintre problemele pe care le întâmpină un elev este postura pe care acesta o are și aici putem vorbi de statul în bancă, poziția pe care acesta o are în timpul cursurilor dar și greutatea pe care acesta o poartă în spate, iar alegerea unui rucsac potrivit este foarte importantă.

Cele mai importante criterii în alegerea unui rucsac sunt:

Dimensiunea: rucsacul trebuie ales în funcție de vârsta pe care copilul o are, dar important este ca acesta să nu depășească talia, pentru că dacă acesta este prea lung (bretelele) există posibilitatea ca elevul să meargă aplecat în față și pot apărea diferite probleme la spate. Este rucsac pentru grădiniță, preșcolari, gimnaziu, liceu. Bine-nțeles că rucsacul trebuie ales și în funcție de înălțime și greutate. Poți vedea aici modele de rucsac pentru dama sau pentru bărbați

Materialul: este important ca rucsacul să fie confecționat dintr-un material ușor (vinil, naylon, țesut, etc.). Recomandăm rucsacul Piquadro din țesut și piele naturală, pentru a fi purtat cu ușurință. 

Compartimentarea: aceasta este foarte importantă, pentru că mai multe compartimente ajută la distribuirea adecvată a greutății. Ideal ar fi ca rucsacul să fie cât mai compartimentat, pentru a putea organiza cu ușurință tot ceea de ce are nevoie elevul. Ca de exemplu, pentru un elev care are nevoie și de laptop la școală, sunt rucsacurile cu compartimente speciale pentru laptop/tabletă și aici puteți vedea Rucsacul Piquadro port laptop și iPad din țesut și piele naturală, care are atât compartiment pentru cărți, caiete, cât și compartimente speciale pentru laptop/tabletă, buzunare pentru pixuri/stilouri, buzunar pentru sticla de apă sau umbrelă, plus alte buzunare unde elevul își poate depozita ceea ce dorește sau are nevoie la școală. 

 

Puten spune că aceste trei caracteristici sunt cele mai importante atunci când vine vorba de alegerea unui rucsac nou pentru școală. Pe lângă toate cele spuse mai sus, dacă nu vă place foarte mult să purtați un rucsac sau poate doriți să achiziționați și o geantă de umăr pentru a le mai schimba din când în când, recomandăm Geanta din piele naturală cu un compartiment sau Geanta din piele naturala cu două compartimente potrivite atât pentru bărbați cât și pentru damă.