Fie că vrem fie că nu vrem, gențile sunt unul dintre accesoriile cele mai preferate și purtate de orice femeie. Chiar dacă moda se schimbă de la an la an, o geantă poate fi purtată oricând, oricunde și cam la orice ținută, dar trebuie să avem grijă și la tipul și mărimea acesteia.

Mai jos o să vorbim despre 5 tipuri de genți pe care trebuie să le ai în garderobă, pe care le porți purta la majoritatea ținutelor și în orice moment ai nevoie.

1. Geanta mare: sunt acele genți încăpătoare și practice, în care orice femeie „aruncă” tot ce are și este un fel de „cutie cu surprize” pentru că nici ea poate, la un moment dat nu știe ce se mai ascunde acolo. Trebuie să avem grijă cât de mult încărcăm această geantă pentru a nu căra cu noi multe kilograme și poate chiar lucruri inutile, doar pentru că mărimea acesteia ne permite.

2. Geanta office-elegantă: această geantă de obicei are dimensiuni medii, putem spune și mari (dar nu foarte mari), compartimentată și poate fi purtată pe mână sau pe umăr. De obicei o femeie care are o geantă office poartă cu ea documente, o tabletă sau un laptop mai micuț, tocmai de aceea compartimentarea este foarte importantă, pentru a putea delimita ceea ce o femeie poartă cu ea pentru birou și lucrurile personale. 

3. Plicul: aceste genti sunt folosite de obicei pentru anumite evenimente sau ocazii mai speciale, atunci când o femeie are cu ea doar telefonul, un ruj/fard, chei, bani sau cardul. Sunt de diferite tipuri și mărimi și de obicei elegante. Sunt acel accesoriu care pot scoate în evidență o ținută la un eveniment.

4. Rucsacul: acest tip de geantă este folosit, de exemplu la o ținută casual sau chiar și elegantă. Este foarte bun pentru o ieșire în parc sau pentru călătorii, fiind comod și confortabil la purtare. Este folosit foarte mult de elevi sau studenți pentru a putea duce cu ei cele necesare pentru școală sau facultate, dar să nu uităm că de la un timp, rucsacurile sunt folosite și pentru job, cele mai bune fiind cele cu compartimente pentru laptop sau tabletă, documente, etc.

5. Geanta tip shopper: este acea geantă folosită la cumpărături, nu are compartimente și este foarte ușoară și comodă la purtare. Putem merge cu ea la mall sau chiar la piață. Nu sunt recomandate persoanelor minione, dar dacă tu chiar vrei să porți un asemenea tip de geantă, nu mai contează neapărat înălțimea.

 

Sper că te-au ajutat aceste informații și în cazul în care îți lipsește un tip de geantă, poți accesa site-ul nostru la secțiunea „damă” unde găsești orice geantă vrei, de toate dimensiunile și pentru orice ocazie.