Noi, barbatii, ne intrebam tot timpul: "de ce aveti nevoie de genti asa de mari, ce aveti in ele?". Secrete, parfumuri, bani, telefoane si orice altceva ar avea nevoie o femeie ca sa ramana frumoasa si sofisticata oriunde ar merge. Poseta - lumea in mana unei femei.

Geanta este ceva sacru, de aceea este interzis oricarui alticineva sa "isi bage nasul". Mama, bunica, sora, toate poarta dupa ele o geanta, din piele, sintetica, mica, mare, ieftina, scumpa, ceea ce e mai important este ca poseta, in sine, este un articol de baza fara de care femeia nu poate iesi din casa.

De-a lungul timpului geanta a suferit multe schimbari, inceputul a fost cateva fasii din piele de animal folosite ca recipiente pentru hrana, dupa aceea a inceput sa prinda conturul unui accesoriu cu dreptul de a fi atarnat in talie pentru oamenii care aveau ceva pretios de luat la ei, geanta fiind modalitatea de a masca acest lucru (in timpul imperiului roman).

Primele date istorice dateaza din secolul XIV unde erau enuntate ca fiind obiecte care pe langa aspectul practic mai erau si pentru a evidentia statutul social, cu cat geanta era mai elaborata, mai sofisticata, mai luxoasa cu atat posesorul era mai bogat.

Abia la inceputul secolului XIX-lea apare o varianta foarte apropiata a gentii pe care o folosim astazi. La inceput ea are forma unui fileu moale, care se tine strans cu un siret si poate adaposti o batista, un evantai, cartea de vizita. Ceea ce nu se putea lua din cauza dimensiunilor erau purtate de sot, valet, hamal.

Foarte curand oamenii incep sa calatoreasca mai mult si curelele gentii dispar transformandu-se in manere, apare prima veritabila handbag dotata cu lacatel pentru siguranta.

Sursa: http://istoriiregasite.wordpress.com. http://www.magazin.rankine.ro/istoria-posetelor

Curand revenim cu alte detalii despre istoria gentii.

Magazinul online www.posetepiele.ro va ofera o multime de modele de genti, posete, curele, portofele, articole de voiaj si alte acccesorii de lux din piele naturala conform cu moda din prezent. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti gasesti poseta care sa ti se potriveasca de minune, care iti poate schimba tinuta din una banala in una admirata de catre ceilalti.