Incepand cu anii 20, geanta este dotata cu oglinda si portfarduri, varianta de seara este realizata din plasa (ca in secolul precedent) sau din plastic si este sustinuta fie de un lant fie de un snur din matase. De asemenea se poarta si la incheitura mainii.

In 1916 apare prima "pochette" ea avand forma rectangulara, imbinand in acelasi timp eleganta si utilitatea. Ea este realizata din piele, tricot, plasa sau stofa si este sustinuta cu ajutorul unui lantisor din metal.

Vedeta anilor 50 este geanta in forma de galetusa care corespunde cerintelor de austeritate postbelica iar in anii 55 apare geanta matlasata. Seara, doamnele purtau genti confectionate din satin sau catifea neagra cu diferite pietre semipretioase.

Anii 60 aduc o schimbare a gentii, acest accesoriu are o forma lunga si moale fiind confectionat din panza sau lac si atarna pana in dreptul soldului. Margaret Thatcher isi va numi geanta "companionul meu de incredere".

Hermes, Chanel, Cartier, Louis Vuitton au adus un concept vechi de sute de ani la un alt nivel, in anii 80 sunt la mare cautare (si in ziua de astazi), e timpul in care geanta devine un accesoriu indispensabil, un semn al statutului social.

Sursa :http://istoriiregasite.wordpress.com/2010/03/21/geanta/

Vedetele acestui sezon sunt: animal print, tricotate, cu franjuri, inflorate, XXL, plic, rustice, lacuite, cu dungi, cu mesaje. Toamna aceasta gentile isi ating apogeul: se poarta absolut orice, mari, mici, din orice perioada, cu orice aspect, marime model si material.

Pentru a continua acesta poveste frumoasa va recomandam sa vedeti moda posetelor anilor 2013 pe site-ul nostru www.posetepiele.ro