Pielea naturala vachetta sau pielea tabacita vegetal. Tabacirea vegetala are originile in preistorie dar Toscana (Italia ) a cunoscut zilele sale de glorie.

Timp de secole , tabacari au transmis aceasta traditie pretioasa de meiestrie, un amestec de retete traditionale imbinate cu tehnologie avansta. Un proces bazat pe taninuri naturale obtinute din copaci si plante , tehnnologii noi si trecerea lenta a timpului. Acesti tabacari inca efectueaza cu grija si pasiune procesul lent care aduce pielea bruta la pielea finita in totala armonie cu natura. 

Tabacirea vegetala este cea mai traditionala si recunoscuta , singura capabila de a da pielii proprietati inconfundabile, care duce la un produs unic si versatil.

Pielea vachetta nu minte , nu se teme sa arate semne lasate de timp.

Taninul este fundamentul de tabacire vegetala si este mai mult sau mai putin concentrat in functie de multe tipuri de copaci si plante. Acest tanin ofera pielii tabacite caracteristici de unicitate . Pielea vachetta absoarbe urme de experienta , devine mai vintage dar nu se strica. Sunt modificarile si particularitatile care au loc in timp cu utilizarea unui produs natural, acele coloratii de taninuri confera pielii tonuri calde care tind sa iasa la suprafata odata cu utilizarea. Alege un produs ( servieta , borsetageanta voiaj , geanta barbati ) realizat din aceasta piele care este un articol care este expresia unei filosofii si un mod de viata , unica si irepetabila.

Tabacirea vegetala este un proces care vine de la natura si se intoarce la natura in armonie.

Pielea vachetta nu contine substante toxice nocive pentru om sau mediul inconjurator si este bine tolerata chiar si de persoanele alergice la metale grele.

Ciclul de productie este corectat in fiecare detaliu pentru a minimaliza impactul asupra mediului.

Pentru tabacire se folosesc in primul rand piei de bovine destinate industriei alimentare. Nici un animal nu este sacrificat doar pentru pielea sa.

Datorita faptului ca este tabacita vegetal ea poate fi si prelucarata foarte usor.

Cele mai multe din substantele folosite in timpul prelucrarii sunt recuperate , prelucarte si reutilizate in alte sectoare. Pielea tabacita vegetal (vachetta), identificate prin marca sa , garanteaza lipsa de substante toxice , cum ar fi colorantii care sunt daunatori pentru om si mediu. 

In cele din urma , consumatorul care cauta calitate si protectia mediului are un brand de referinta atunci cand cumpara produse din piele.

Deci pielea vachetta este o piele de bovina de calitate prelucrata cu taninuri vegetale , vopsita si finisata manual , in care diferentele de structura in functie de zona de unde provine ( gat, picioare, spate , etc ) sunt lasate special si evidentiate pentru a demonstra provenienta si nu in ultimul rand ecologica.

Te invitam sa descoperi aceste produse pe www.posetepiele.ro !