Comenzi telefonice   0744 47 40 45  /   0744 76 42 00

Sfaturi pentru ingrijirea gentii din piele

Sa cumparam doar produse de calitate din piele naturala si ce e mai important sa stim cum sa le pastram ca sa-si mentina frumusetea de-a lungul anilor. Sa le tratam ca pe niste bijuterii. Tocmai de aceea ar trebui sa invatam sa le intretinem corect , mai ales daca sunt achizitii costisitoare.

Geanta este un accesoriu in care merita sa investesti chiar din simplu motiv ca este locul unde iti depozitezi servetelele, banii, documentele, rujul si toate lucrurile necesare unei zile intregi. Tocmai din considerentul ca este un accesoriu important, geantra trebuie pastrata in cea mai buna stare. Si asta nu pentru a-i prelungi durata de ,,viata,, cat pentru a avea grija de tine. Imagineaza-ti ca gentile sunt un aspirator de praf, microbi si mizerie si nu este igienic sa-ti pastrezi lucrurile intr-un loc murdar , mai ales rujul si produsele cosmetice. 

Cum se curata o geanta ?

In mod normal , fiecare geanta are o eticheta cu instructiuni de folosire si de curatare. Unele genti pot fi curatate in masina de spalat altele prin curatare uscata sau pur si simpu sterse cu o carpa uscata. Cele care sunt confectionate din material sintetic se pot sterge cu o carpa umeda iar cele din material textil se foloseste o perie de haine pentru indepartarea prafului si  eventualelor pete.

Pentru gentile din piele naturala, ingrijirea acestora este mult mai ampla, deoarece ele trebuiesc din cand in cand curatate cu solutii speciale pentru piele, care se gasesc in supermarketuri , magazine de incaltaminte sau de profil . Aceste solutii nu numai curata geanta dar si o protejeaza inpotriva agentilor daunatori cum ar fi : ploaia, umezeala, soarele, vant, praf, etc.

Din orice material ar fi , curata geanta si pe interior , pentru ca acolo se aduna cel mai mult praful si microbii. Goleste geanta, intoarce-o pe dos , scutur-o si periaz-o cu o perie de haine.

Cum o depozitezi ?

Cand treci de la un sezon la altul si inlocuiesti gentile, ai mare grija cum le pui la pastrat pe acelea de care nu vei avea nevoie pe parcursul urmatoarelor luni de zile. Nu e bine ca gentile sa fie expuse la caldura, soare , umezeala , frig, etc. Cel mai bine este sa le gasesti un loc in dulapul tau, sa le umpli cu ghemotoace de hartie care o vor tine intr-o forma corecta si a absorbi eventuala umiditate, nu le indoi si nu le indesa una in alta. Baga curelele si lanturile in geanta, pentru a nu o zgariia. O masura suplimentara este aceea de a baga geanta intr-un sac de bumbac, mai ales pentru acelea care ai investit si vrei sa aiba o durata cat mai lunga , actioneaza ca un scut impotiva agentilor care o pot degrada.

Iata ce va propune magazinul online www.posetepiele.ro

 

  1. Pentru curatirea pielii gentilor, servietelor si altor produse din piele, folositi o lotiune speciala pe care ati aplicat-o pe o bucatica de panza fina sau de piele de caprioara. Nu folositi aceste lotiuni si pe gentile din piele intoarsa sau tratata.
  2. Testati produsul pe care aveti de gand sa il folositi pentru curatirea gentii mai intai pe o portiune ascunsa a gentii.
  3. Pentru pete mai greu de scos mergeti la o curatatorie profesionala. Curatatoria chimica nu va face decat sa usuce pielea, care astfel se va crapa si isi va pierde aspectul luxos. Curatatoriile specializate in piele folosesc produse speciale si chiar si asa tot vor avea un efect usor asupra pielii si a culorii ei.
  4. Daca un geanta  din piele se uda, lasati-o sa se usuce la temperatura camerei, niciodata altfel. In cazul pielii intoarse, tamponati-o usor cu un prosop fin pentru ai reda aspectul poros.
  5. Daca geanta din piele are portiuni din piele artificiala si acestea se umezesc, uscati-o cu ajutorul foehn-ului setat la temperatura cea mai mica.
  6. Nu folositi lotiuni pentru curatare care nu sunt adaptate pielii, crema de pantofi sau de ulei de castor. Aceste produse contin ingrediente care pot dauna articolului din piele.
  7. Incercati sa nu dati din greseala cu fixativ sau parfum peste suprafetele din piele ale gentii.
  8. Nu tineti obiecte grele in mod frecvent sau pentru timp indelungat in buzunarele gentii, pentru ca vor intinde pielea.
  9. Gentile din piele naturala trebuie sa poata respira. Nu le tineti invelitori din materiale sintetice in perioadele in care nu le purtati, luati-le invelitori din bumbac sau panza iar inelele sau detaliile metalice infasurati-le separat. Uneori aceste mici accesorii lasa semne vizibile pe suprafata pielii care vor reduce din rafinamentul gentii.
  10. Fereste geanta din piele de obiecte care pot provoca zgarieturi, arsuri, perforari sau orice actiune fizica de natura sa o deterioreze.
  11. Cum curatam o geanta din piele intoarsa- aici ?

1 reply on “Sfaturi pentru ingrijirea gentii din piele”