Pielea naturală vachetta

Timp de secole , tăbăcarii au transmis această tradiție prețioasă de măiestrie, un amestec de rețete tradiționale îmbinate cu tehnologie avanstă. Un proces bazat pe taninuri naturale obținute din copaci și plante, tehnnologii noi și trecerea lentă a timpului. Acești tăbăcari încă efectuează cu grijă și pasiune procesul lent care aduce pielea brută la pielea finită în totală armonie cu natura. 

Tăbăcirea vegetală este cea mai tradițională și recunoscută, singura capabilă de a da pielii proprietăți inconfundabile, care duce la un produs unic și versatil.

Pielea vachetta nu minte, nu se teme să arate semne lasate de timp.

Taninul este fundamentul de tabacire vegetală și este mai mult sau mai puțin concentrat în funcție de multe tipuri de copaci și plante. Acest tanin oferă pielii tăbăcite caracteristici de unicitate. Pielea vachetta absoarbe urme de experiență, devine mai vintage dar nu se strică. Sunt modificările și particularitățile care au loc în timp cu utilizarea unui produs natural, acele colorații de taninuri conferă pielii tonuri calde care tind să iasă la suprafață odată cu utilizarea. Alege un produs (servietă, borsetă, geantă de voiaj, genți pentru bărbați, genți pentru damă) realizat din această piele, produs care este expresia unei filosofii și un mod de viață, unic și irepetabil.

Tăbăcirea vegetală este un proces care vine de la natură și se întoarce la natură în armonie.

Pielea vachetta nu conține substanțe toxice nocive pentru om sau mediul înconjurator și este bine tolerată chiar și de persoanele alergice la metale grele.

Ciclul de producție este corectat în fiecare detaliu pentru a minimaliza impactul asupra mediului.

Pentru tăbăcire se folosesc în primul rând piei de bovine destinate industriei alimentare. Nici un animal nu este sacrificat doar pentru pielea sa.

Datorită faptului ca este tăbăcită vegetal, ea poate fi și prelucarată foarte ușor.

Cele mai multe din substanțele folosite în timpul prelucrării sunt recuperate, prelucrate și reutilizate în alte sectoare. Pielea tăbăcită vegetal (vachetta), identificată prin marca sa, garantează lipsa de substanțe toxice, cum ar fi coloranții, care sunt dăunători pentru om și mediu. 

În cele din urmă, consumatorul care caută calitate și protecția mediului, are un brand de referință atunci când cumpără produse din piele. Deci pielea vachetta este o piele de bovină de calitate prelucrată cu taninuri vegetale, vopsită și finisată manual, în care diferențele de structură în funcție de zona de unde provine (gat, picioare, spate, etc) sunt lăsate special și evidențiate pentru a demonstra proveniența și nu în ultimul rând ecologică.

Te invităm să descoperi aceste produse pe www.posetepiele.ro!